De belangrijkste bal is de volgende

Ik las dit in een golfblaadje en het drong langzaam tot me door, hoe waar dat is. Het is veel dieper, dan ik me in eerste instantie realiseerde. We leven in het hier & nu, nu, vandaag op dit moment. Dit is het enige dat er echt is. Nú híér, daar heb ik alleen maar invloed op.
Niet op gisteren; niet op morgen. Alleen hier & nu. En de bal die ik nu ga slaan. Want ik kan me druk maken over de bal die ik hiervoor niet goed heb geraakt. Daar wordt het niet anders van.
Maar zit het me nog wel dwars, dan moet ik daar NU nog wel iets mee, anders beïnvloed het wel de bal die ik NU zo ga slaan. Ik kan me ook zorgen maken over het putten van de bal straks, maar daar schiet ik niks mee op. Het beïnvloed alleen maar, “op een negatieve manier”, hoe ik NU deze bal ga slaan. En dat is het enige waar ik nu mee bezig ben: met het slaan van de volgende bal… Leuke metafoor vind ik dit.
Want als deze slag, wat je nu doet, het belangrijkste is, Wat doe jij er dan mee? Wat mij zelf meerdere malen gebeurt, is dat ik alle gemakkelijke en simpele klusjes eerst doe, terwijl ik datgene wat ik het liefste doe, mijn verlangen leven, steeds als laatste. En dan kwam ik er vaak niet meer aan toe. Dat gaf me een ontevreden gevoel. Op die manier geef ik mijn passie, mijn missie, niet voldoende de ruimte.
Ik merk gelukkig dat me dat steeds minder gebeurt. Elke ochtend stem ik me nu goed af op mezelf! Meditatie, schrijven en kinesiologie oefeningen.
Dat werkt voor mij!
Om de volgende bal vol energie en passie te kunnen slaan! Naar een bestemming die voor mij ook nog niet geheel zichtbaar is. Maar hoe leuk is dat!

Welke bal ga jij zo slaan?


Terug naar het overzicht