Waan(zin) van de dag?
Dat hoorde ik net op de radio. Wat is dat eigenlijk? Waan van de dag? Sta je ’s ochtends op en stap je in de trein van de dag en laat je je meevoeren naar waar de trein heen gaat? Sta je op, kleed je je snel aan en eet onderweg in de auto of trein je boterham op en ren je de hele dag jezelf achterna? Of kan het ook anders?
Wat wil jij eigenlijk vandaag? Hoe voel je je? Doe je wat je leuk vind en op jouw manier?
Stel je jezelf deze vraag regelmatig?
Ik ben na een hele tijd rennen en vliegen en vooral mezelf voorbij, gaan onderzoeken wat ik eigenlijk leuk vind. Wat wil IK?
En nu heb ik mijn eigen kinesiologie en coaching praktijk, doe ik wat ik leuk vind, waar mijn hart ligt en is het weer goed om mezelf die vraag te stellen. Ben ik wel bezig met dingen die mij energie geven of laat ik me in mijn nieuwe baan als ondernemer ook weer meevoeren in de “waan van de dag?” Laat ik me door al die mail, facebook berichten, appjes en telefoontjes en nog veel meer, afleiden van wat ECHT belangrijk is?
En ja, dat gebeurt mij dus ook nog regelmatig. Maar VANDAAG ga ik het anders doen!
Ik ga schrijven, want dat brengt me dichter bij mezelf en wat ik wil. Ik ga mijn oefeningen (kinesiologie) doen, want daar krijg ik energie van en rust in mijn hoofd, zodat ik vandaag ga doen wat belangrijk is voor mij en mijn bedrijf. Heb ik meer focus en tijd!
Dat klinkt raar, dat ik meer tijd heb. Maar aan het eind van deze dag kan ik zeggen: ik heb veel gedaan EN ik heb mijn rust tussendoor genomen, waardoor ik een heel tevreden gevoel heb en OOK nog energie over heb gehouden!
Want ik heb me vandaag niet door de “waan van de dag” laten meenemen, maar ik heb het heft in eigen hand genomen en doe het op de manier die ik wil!
Wat doe jij?

Terug naar het overzicht